^ ^

Thursday, 20 December 2012

AMARAN PADA KAUM HAWA

Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta diparking awam.Semasa nak balik kerumah saya terperasan ada pelekat kat cerminbelakang kereta saya. Bila saya tanggalkan 
pelekat tu kat rumah,rupa2nya cuma resit pam minyak .” AMARAN DARI PIHAK POLIS 

– BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG 

KENDERAAN ANDA


– CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )

Sedarlah semua! Tolong sebar2kan….. Kita berjalan menghampiri tempatparking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine keretadan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untukmelihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2cermin belakang menghalang pandangan kita. Jadi kita parking balikkereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa juabenda) yang menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampaidibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluardari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Diamungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan keretaanda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalamkereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumahkita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kitatelah diperolehi!

~ Sama-sama membenteras jenayah ~

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita,teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian..
harap maklum. sebarkan pada rakan-rakan terutama wanita
Sumber :- Email sahabat omaQ.org 
sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan.

Perhatian!!!!!airis hanya berkongsi cerita ini sahaja,ianya tidak pernah berlaku pada airis.
Empunya blog minta di sebarkan untuk kaum wanita
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 Pengomen Terhebat:

 
Copyright © . All Right Reserved by Intanurulfateha.Com