Saturday, 22 December 2012

DATO’ FAZLEY YAAKOB JUARA MASTERCHEF SELEBRITI

Dato’ Fazley Yaacob, 33, muncul sebagai juara MasterChef Selebriti Malaysia. Dia menewaskan 15 lagi selebriti lain, setelah memberikan persembahan konsisten sepanjang 13 minggu program itu berlangsung.

Dengan masakan ala barat citarasa dan gaya Paris, Dato’ Fazley berjaya memukau juri untuk bergelar Juara Masterchef Selebriti pertama berbanding Angah Raja Lawak dengan tema makanan Asianya.

Sebagai Juara Masterchef Selebriti, Dato’ Fazley Yaakob telah berjaya menyumbangkan RM57,500 kepada Yayasan Jantung Malaysia yang diwakilinya. Sementara Angah pula Berjaya menyumbang RM7,500 kepada Pertubuhan Kebajikan Orang-Orang Kerdil.Dato Fazley menyatakan terima kasihnya kepada barisan juri iaitu Chef Joe, Chef Adu, Chef Zubir serta Chef Mozart daripada Cyberview Lodge sebagai juri jemputan pada episod akhir yang menilai masakannya sehingga diumumkan sebagai juara.
Sejak program itu juga, Dato’ Fazley terpaksa buat dua kerja iaitu memberi ceramah motivasi dan kini beliau dipanggil oleh pihak penganjur MasterChef selebriti untuk acara demo masakan “Fazley Yaacob, Juara MasterChef Selebriti” Beliau juga berasa terharu apabila peminat mula memanggilnya sebagai chef Fazley dan menganggap penghormatan itu sangat besar buat dirinya.Dato Fazley berkata beliau mula belajar masak sewaktu isteri beliau melahirkan anak pertama mereka- Ahmad Fariedz, tiga tahun lalu. Sehinggalah kepada anak kedua dan ketiga, memang beliau akan masakan apa saja makanan yang dipinta isteri (Azrene Soraya).
“Saya memang tidak menjangka akan muncul juara kerana saingan sengit yang diterima, terutama daripada Soo Wincci, Angah Raja Lawak dan Juliza Adlizan,” katanya.
Pada peringkat menuju ke-final seramai lima artis telah berentap untuk ke final. Mereka adalah : Datuk Fazley, Juliza Adlizan, Farouk Hussein, Soo Wincci dan Angah Raja Lawak.


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 Pengomen Terhebat:

 
Copyright © . All Right Reserved by Intanurulfateha.Com