Saturday, 8 December 2012

Taktik Pukau

Assalamualaikum kengkawan,aku nak ceciter kat korunk satu cerita.Benda ni mang terjadi kat aku semalam,kat kampung family aku di Melaka 7 December 2012 jam 11.45 pagi.


Aku driving kereta abang cik aku,sampai je kat parking EON Jusco bandar melaka,aku trus kuar dari kereta.Tetibe datang sorunk budak lelaki,umo die lebih kurang ngan umo adik lelaki aku yang no 8..20 tahun mcam tu.Budak tu pun tanya aku..


Ini diolog nyer..hu hu.


' kak,saya nak mintak tolong akak,saya nak beli barang tapi orunk tuan kedai cakap duit saya ni duit palsu.Akak tolong tengok duit RM50 saya ni ngan duit RM50 akak sama tak?'


Aku yang masih bler2 lgi ngan budak tu pun trus kuarkan wet RM50 aku,tengah aku belek2 wet tu kepala aku rasa berpinar-pinar,macam khayal pun ada.Lepas tuh budak tu tanya lagi 'akak nampak tak perbezaan duit tu?tunjuk kat saya..manalah tahu memang duit saya duit palsu.Aku pun cakap 'tak pasti la dik,check kat bank la kalau nak kepastian' sambil aku pulangkan semula wet budak tuh dengan duit aku sekali tanpa aku sedar.


Korunk tahu tak..rupa-rupanya aku kena pukau dengan melihat & menyentuh duit RM50 tuh,tah bile masa budak tuh kebas duit aku..aku pun tak sedar masa tuh,nak ingat muka budak tuh pun mang tak ley dah..aku pun wat la laporan polis 3 jam lpas tersedar dari panahan pukau ni.Pada Korunk berhati hatilah dengan situasi sekeliling korunk..jangan jadi seperti aku.




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 Pengomen Terhebat:

 
Copyright © . All Right Reserved by Intanurulfateha.Com