^ ^

Tuesday, 7 October 2014

ATASI SEMBELIT PADA BAYI @ KANAK- KANAK

Assalamualaikum..
Hari yang teramat penat bile melayan kerenah 2 orang anak..sorang GIRL  berumur 5Y dan sorang lgi BOY 1Y. Tak leh dok dekat2 die orang ni..ade jew yang x kena.....aduhai anak umi.

Now..airis nak share la psal baby sembelit. Anak airis yang no 2 tu dri lahir memang ade masalah sembelit smpai la skarang ni masalah sembelit @ berak keras makin terok. Macam2 jnis susu airis dah bagi pun mcm tu gak.

Semalam airis menggoogle kat HP airis lbih kurang 2 jam. Akhirnye dpat 3 petua yang berguna. Tpi antara 3 tu airis confident nak cuba satu je petua kat anak.

[ AMBIL 1 SUDU KECIL GULA PERANG, CAMPURKAN DLM SETENGAH ( 1/2 ) CAWAN AIR SUAM @ 2 oz SUSU. Senang citer  SETENGAH ( 1/2 ) CAWAN SUSU ]

Petua ni memang bagus..so skarang dah poopoo manje gitu. Tak de dah nak teran bagai. Lpas bagi mnum tak lama tu berak mcm biase dah. Klau tengok die berdiri,pastu nmpak mcm kaku je..kompom berak la tu. Tahu2 jew dah bau busyuk..hihihi.

So ibu2 boleh amalkan pada anak yang ade masalah sembelit.
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 Pengomen Terhebat:

 
Copyright © . All Right Reserved by Intanurulfateha.Com