^ ^

Saturday, 22 February 2014

SAWAN TANGIS 2014

Assalamualaikum...
Janji airis sebelum ni nk wat tajuk Sawan Tangis kan..haaaa skarang airis kotakan ! Komfom mumy2 dady2 suke ngan entry ni

Ape tu sawan tangis?????
Ok...sawan tangis ni dikaitkan dgn kembong pewot..@..colic. Biasa nya menyerang pda baby boy la. Waktu nak kena sawan tangis tu bermula selepas maghrib sehingga lah nak dkat suboh ( lame tuh ).
Macam anak airis pun salah satu 'baby sawan tangis' gak la..memang x di sangka dan x di jangka time nak kena. Menangis smpai teran suara x agak2..siap tarik2 baju ayah lagi,paling lama nangis pun dlm 3 jam la...aduyai anak umi sayang...!

Ape yg airis buat msa die kena sawan tangis tu????

Ok..masa die kna cepat2 bagi mnum grape water sbnyak 5ML. Grape water tu ley bli kat farmasi dlm RM11.20


 Lpas bagi grape water barulah suara makin slow n slowly then trus diam dan mule tersengih sengih bagai..huru hara jadi nye time kena tu,satu umah x tido,umi dgn ayah la orunk first yg x tido..mata dah terbalik pndang anak..kui kui kui.

Lg satu yg memang penting sangat2 ni..Ayat Qursi ni mesti kna bca pada baby sebelum maghrib..dlm kol 7pm tu dah start baca n kaup dari ubun kepala smpai kaki baby

Dah bnyak tmpat airis bwak baby berubat,ok pun dlm seminggu dua je pastu kna blik. Last2 ada jiran beritahu so bwak kat 'wak duwey..org jawa'..alhamdulillah akhirnye berakhir la mimpi ngeri kite orunk sefamily..haha.

Sekian..terima kasih sudi baca.





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

TAHUN BARU 2014

Assalamualaikum....
Lama sudah x update teratak airis yg dah usang bagai ni. Bukan malas tapi sejak awal 2013 lg airis dah mempersiapkan diri utk tambah 'ahli keluarga' lgi selepas DNC. So slepas DNC tu airis tekad nak hamil gak walaupun dokt soh airis tnggu tempoh setahun lg....

Jeng..jengggggg....skarang airis dah pun dpat baby boy...ni lah die

Muhammad Zafran 

Handsome jugak kan....perasan bagai umi airis nih...!
Ape pun sume nye dah selamat dn berkat doa member2 blog...akak2,adik2 yg doakan utk airis...terima kasehhhh daun keladi,hanya Allah je yg dpat memberi yg lebih baek pada kalian...aminnnnn.

Sekian sudah.

P/S: Jika berkesempatan airis akan buat entry SAWAN TANGIS yg biasa terjadi pada baby boy...insyaallah.



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Intanurulfateha.Com