^ ^

Thursday, 12 June 2014

PERCUTIAN KE LANGKAWI

Assalamualaikum...
Baru hari ni dapat update entry...huhu maklum la baru balik holiday...!

Destinasi pilihan kami anak branak dah tentu ke LANGKAWI...memang seronok sangat terutama anak airis yg sulung...si kakak Ara...! Senyum sokmo jew kat sana. Kami bermalam selama 3 hari 2 malam...seronok + penat jugak la..!
Tapi perjalanan kami ke LANGKAWI bukan menaiki kapal terbang ye...haaa en hubby driving dari KLIA ke LANGKAWI...! Bertolak pun malam kol 11.00pm..sekali jew berhenti minum then trus drive ke LANGKAWI...sampai sana 5.30 pagi..trus parking..n bayar dlm RM30.00 la utk 3 hari..da x ley kautim lgi dah dgn tokey parking tu..muktamad!
Lpas byar trus g kaunter tiket feri...beli la tiket utk kol 7.15 pagi nye...tpi feri gerak kol 7.30 pagi. Kena tunggu 15 mnit gak la dlm feri tu.. Lpas 7.30 bru feri bergerak ke JETI KUALA KEDAH..airis x ingat smpai sana kol brapa coz masa feri start gerak tu airis dah mula nak pejam kan mata...maklum le sepanjang malam berjaga..borak2 dgn hubby supaya hubby x lolap kan mata masa drive tu...now dlm feri balas dendam..pejam mata..tut tut jew da smpai..tu yg mamai sengal tu..lpas turun dari feri trus cari sarapan..dpan mata ada KFC..ape lagi...serang la Restoran KFC tu...heheheee...!
Ok la..malas nak bebel lgi..ade beberapa jew pic yg sempat airis ambik and post kat cini tok tatapan korang....santai OK...!
Bentuk bukit tu seperti orang perempuan hamil yang sedang baring/tidor..

Jeti Kuala Kedah

Dataran Lang

Pulau Dayang Bunting

Korang mesti tahu kan sejarah Langkawi ni..airis just sharing2 jew utk teratak airis ni..

Thanks kat korang yang sudi baca...!








Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Intanurulfateha.Com