Thursday, 23 April 2015

NOVALAC AC & ANGIN

Assalamualaikum

Ha? Ade ke susu untuk buang angin dalam perut baby @ kanak2 ni?....biar betul ni????
Huhu..mesti tak percaya tapi memang betul la.

Ok..airis citer sikit la. Sebenarnya anak airis mengalami kembung perut yg agak kronik la. Buncit and tegang la pewot anak airis yg berumur 1Y 8M ( boy ). Smpai kan terpaksa rujuk hospital pakar untuk buat x-ray perut anak airis. Bila result x-ray keluar, semuanya positif, maksudnya takde apa2 sakit la. Yang ada cuma ANGIN yang terlalu banyak. Puncanya..anak airis slalu makan jajan twistis dan potato. Haaa ingat ye ibu2 jangan sesekali bagi anak makan jajan, kena pantau la apa yg anak kita makan key.


So doktor cadangkan susu NOVALAC AC. Susu ni bagus untuk keluarkan angin dalam perut baby @ kanak2 yang masih menyusu tak kira peringkat umur kanak2. Membetulkan sistem penghadaman usus..memang bagus susu ni. 


Apa pun sebagai umi airis ambil pengajaran agar tak sesuka hati nak bagi anak2 makan jajan pebret mereka. Maklum la masing2 dah pandai buat pilihan nak makan apa kan, so pasni kena lebih peka la..hihi itu aje.


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 Pengomen Terhebat:

 
Copyright © . All Right Reserved by Intanurulfateha.Com