Saturday, 16 December 2017

8 Tips Super Elak Muka Berjerawat

Selalunya oily skin memang tak lari dari masalah jerawat.
.
Jom semak list dibawah:
1) Elakkan produk/mekap yang mengandungi alkohol.
Jika ada di dalam koleksi cikpuan sekarang, sila letakkan dengan sopan didalam tong sampah. Alkohol boleh sebabkan kulit wajah ‘breakout’ dan kemerahan. Lagi teruk kalau rasa pedih-pedih. Tolong jangan guna okay.
2) Suka bermekap? Okay jangan bermekap solid dan tebal.
Waxes, ataupun bahan-bahan seperti polyethylene ataupun ethylhexyl palmitate memang membantu untuk kekalkan mekap supaya tahan lebih lama, namun tidak sesuai untuk yang jenis masalah acne-prone ataupun breakout-prone.
3) Remove mekap sebelum tidur.
Penat macam mana pun, tolong tanggalkan mekap cikpuan. Tidur bersama mekap boleh menyebabkan liang pori tersumbat. Kalau cikpuan yang jenis kulit sensitif, dikhuatiri kulit akan menjadi kemerahan. #PernahCubaTeknikDoubleCleansing ??
4) Tak perlu ‘over’ mencuci muka.
Cukuplah dengan 2 kali sehari. Kaedah yang dicadangkan pagi dan malam. Gunakan pembersih lembut dan larut air seperti #VitaminCGentleCleanser
5) Gunakan ‘mild’ skrub.
Kulit yang berjerawat tegar jangan terlalu kasar biji-biji skrubnya. Bimbang nanti akan terluka kulit wajah. Gunakan skrub yang gentle dan mild contohnya St.Ives Green Tea Scrub (Oil-free Salicylic Acne Medication). Harga RM16.90.
6) Gunakan produk penjagaan rambut yang lebih ringan.
Ringan ni maksudnya bukan lah dari segi gram dan isi padu. Maksudnya bahan yang lebih ringan. Wax, mousse dan spray rambut boleh sebabkan liang pori tersumbat dan menjadi jerawat. Dan jangan lupa yea, kulit rambut dan kulit wajah berkait rapat tau. Jika cikpuan perasan, kulit muka berminyak pada masa yang sama juga turut mengalami masalah kulit kepala berminyak, kelemumur dan keguguran rambut.
7) Lindungi kulit dari sinaran UV.
Kulit yang berjerawat akan melemahkan struktur kulit. Gunakan krim sunblock yang berasaskan air dan bebas minyak seperti Vitamin C Moisturising Cream. #VCMC. Tekstur vcmc agak pekat kerana ia memberikan full hidration kepada kulit.
.
.
#KomboBasicBeauty #VCSannona #vcmcannona #vcgcannona


Jom follow tips - tips yang menarik di SINI  atau boleh juga disini

= terima kasih =

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Silicone Vibration Cleansing Instrument (SVCI)

Pernah cuba tak ?
SVCI ni sangat best sebab selepas cuci muka rasa licin je tau! Yang lagi best beauty tool ni ada fungsi massage muka, malam2 sebelum tido, selepas sapu serum on je kat muka. Lagi best jika buat kat dahi, rasa hilang stress..rasa nak massage kulit kepala je ..😃
.
.
Yang lagi best baru caj sekali, pakai dah seminggu, tak perlu caj lagi. Senang cakap, cuba dulu, baru tau.
Untung tau beli sekarang sebab ada diskaun 20%.
.
Ok, jom kita intai skit apa manfaat Cleansing Instrument ini.👇
🔥Membantu pembersihan dan urutan muka yang lebih bersih dan lembut.
🔥Sangat menjimatkan masa tetapi pada masa yang sama membuang kotoran di wajah dengan lebih lembut tetapi berkesan.
🔥Mengurangkan saiz liang pori
🔥Menghaluskan garis-garis penuaan.
🔥Menanggalkan sel-sel kulit mati dengan baik
🔥"Built-in device" jadi tak perlu nak tukar-tukar berus silikon tersebut.
🔥Menggabungkan 4 fungsi dalam 1 alat, iaitu:
(+) Pembersihan muka
(+) Menanggalkan blackheads
(+) Urutan wajah
(+) Menanggalkan sel-sel kulit mati

Nak cuba? Harga Asal RM149. Sis Eina nak bagi diskaun 20% 😱. Promosi sehingga penghujung Disember ni ye. Lepas ni harga kembali asal iaitu RM149.
Lekas wasap sis Eina www.wasap.my/60198432100 atau klik SINI




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

KENAPA KULIT BERMINYAK BOLEH MENJADI SEMAKIN BERMINYAK?


Nota ringkas buat pemilik kulit jenis Oily/Berminyak yang takut nak pakai pelembap.
.
.

Tahukah anda, sebagaimana kulit kita diberi makan, sebenarnya ia juga dahagakan air. 
Jika serum umpama makanan pada kulit, air minuman pula datangnya dari PELEMBAP.

Semua jenis kulit memerlukan pelembap. Ia adalah satu tanggapan yang salah bahawa kulit berminyak tidak memerlukan pelembap. Sebenarnya tanpa pelembap, kulit anda akan lebih mudah breakout dan akan menjadi lebih berminyak.
Ini kerana setiap kali anda mencuci muka, kulit akan cenderung menjadi sedikit kering tanpa anda sedari. Walaupun ada pegang kulit dan rasa ia lembap, sebenarnya ia adalah dari sebum/minyak. Bukan dari hidrasi/air. Justeru, tip terbaik untuk sapu pelembap ialah sejurus anda mencuci muka. Dalam masa 2-3 minit.

Jika anda tak sapu pelembap langsung, kulit akan bertindak balas dengan mengeluarkan lebihan minyak dan menolak ke permukaan kulit supaya kulit menjadi lembap semula.

Keadaan ini dinamakan ‘compensation’.
Imbal balas kulit yang berlaku secara semula jadi.

Walau bagaimanapun, lama kelamaan ia akan menyebabkan kulit yang berminyak menjadi semakin berminyak lalu menyebabkan liang pori tersumbat dan bercampur dengan bakteria penyebab jerawat.

Maka, bermaharatu lela lah jerawat semua walaupun anda fikir anda dah follow semua step cegah dan rawat jerawat. Yang mana sebenanrya mungkin selama ini anda tertinggal 1 step - iaitu tak pakai pelembap.

Jadi, lepas ni jangan takut pakai pelembap juga yea. 
Pilih Oil-free formulation, water-based, dan mengandungi SPF.




Nak Order Set Percubaan ? 
Wasap sis Eina 019-8432100





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 15 December 2017

Dah Tahu Ke ?

 VITAMIN C...AWASSSS  !!

Vitamin C ataupun dikenali sebagai ascorbic acid merupakan vitamin yang larut dalam air.

Tahukah anda bahawa badan manusia tidak boleh menghasilkan sendiri vitamin C ini daripada tubuh badan tidak seperti kebanyakan haiwan yang mana dapat menghasilkan sendiri vitamin C dalam hati mereka.

Oleh yang demikian manusia perlu mengambil vitamin C ini dalam pemakanan seharian bagi membantu melancarkan fungsi-fungsi tubuh badan.

Vitamin C ini boleh didapati daripada buah-buahan yang mempunyai kandungan antioxidant. Yang sangat membantu bagi mencegah penyakit.

Selain itu, vitamin C juga boleh diambil dalam ubat-ubatan. Adalah dinasihatkan bahawa pengambilan vitamin C secara berlebihan atau overdose boleh menyebabkan toxic di badan. Ini adalah kerana,  tubuh badan manusia hanya dapat menyimpan vitamin C secara minima. Selebihnya akan dikeluarkan daripada tubuh badan.

Selamatkah pengambilan vitamin C secara suntikan?

Tidak boleh dinafikan pengambilan secara suntikan adalah sangat berkesan dan pantas. Ia kerana, ubat dimasukan ke tubuh badan melalui suntikan adalah secara langsung kepada salur darah dan sel dan serta kepada buah pinggang.

Bagaimana pula pengambilan vitamin C sebagai serum? Adakah menjejaskan dan memberi kesan kepada buah pinggang?

Vitamin C diaplikasikan secara luaran di kulit dan wajah akan menjalankan tugasnya terlebih dahulu di kulit atau kawasan-kawasan yang rosak atau luka. Vitamin C ini akan disaring atau ditapis oleh kulit. Kulit manusia mempunyai beberapa lapisan untuk sampai ke dalaman badan. Oleh sebab itu,  pengguna seharusnya patuhi segala cara penggunaan sesuatu produk bagi mengelakan sebarang masalah. Ini kerana sesuatu produk itu telah dipantau dan diakreditasi oleh pertubuhan tertentu sebelum disahkan selamat untuk digunakan.

Sekadar perkongsian bersama.



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 20 March 2017

Manfaat Ramuan Istimewa VCS

Setiap titisan dari Serum VIitamin C by ANNONA mampu menyelesaikan masalah
JERAWAT, JERAGAT, KEDUTAN, PARUT, KULIT KUSAM DAN BERMINYAK. 

Ini kerana setiap titisan Serum mengandungi bahan :

VITAMIN C ( pelindung sinaran UV) 

GLUTATHIONE ( mengandungi antioksidan yg mencerahkan, mengecilkan liang pori) 

ASID HYALURONIK (mngawal kelembapan)

EKSTRAK DAUN SAXIFRAGA (mengetatkankan liang pori)

EKSTRAK AKAR POKOK PEONY  (melancarkan aliran darah dibawah kulit)

EKSTRAK AKAR POKOK BERKETAYAP 
( melindungi kulit dari kerosakan akibat sinaran UV)


Adalah lebih baik jika Serum Vitamin C digunakan sebagai pelengkap kepada produk sunblock UV. 

Ianya benar - benar menjimatkan masa dan kos anda.



#TeamVCSAKL 
#10Xvitaminc 
#takperlusuntik 

WhatsApp 019-8432100

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Kenapa Perlu Konsisten ?

 Produk apa pun yang kita guna kalau setakat sebotol/sekotak lepas tu takde pulak kesan macam yang kite nak dah beralih arah memang tak kan jadi.. 😁

 Paling-paling pun guna la lebih 3 kotak atau 6 bulan untuk produk yang kita guna tu betul2 serasi. Ni time dia baru nak kenal2 dengan sistem badan kite kite pulak stop. Kan dah terbantut dia nak bekerja.😰

 Macam testimoni jugak. Bukan dengan sekali dua yang dia orang guna dah berhasil dengan jayanya. Rata2 pngguna dah setahun amal.



Yang Penting.. KONSISTEN & RAJIN.💪
AIR PUTIH minum lebih.🍶
tak susah pun kannn😄😄

Semoga bermanfaat
#TeamVCSAKL
#10Xvitaminc
#takperlusuntik

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Selamatkah? Jom Checklist Bahan Dalam Serum



Kandungan utama di dalam VITAMIN C SERUM by Annona :



🍄Vitamin C
Mencegah dan memperbaiki sel kulit yang rosak akibat sinaran UV matahari, jerawat dan silap pakai kosmetik

Meransang penghasilan kolagen secara semulajadi

Mengurangkan tompok hitam pada kulit
Meningkatkan keanjalan kulit
Memberikan kesan cerah sekata

🍄Glutathione
Digelar 'Mother of Antioxidant' kerana kuasa antioksidannya yang sangat kuat dan mampu mencerahkan kulit yang kusam
Menghaluskan dan mengecilkan liang pori
Mengawal masalah kulit yang selalu naik jerawat
Memudarkan parut.

🍄Asid Hyaluronik
Memelihara kelembapan pada kulit
Membuatkan kulit lebih licin, halus dan lebih anjal.

🍄Ekstrak daun Saxifraga
Sebagai Antioksidan.
Mempunyai kesan pencerahan pada kulit.
Bersifat astringent , iaitu mengetatkan liang pori yang besar.

🍄Ekstrak akar pokok Peony
Digunakan secara meluas dalam kosmetik di Jepun untuk kesan pencerahan kulit.
Bersifat anti radang, ia membantu mengurangkan sensitiviti pada kulit.
Melancarkan aliran darah di bawah kulit.
Memberikan kesan glowing dan menaikkan seri wajah.

🍄Ekstrak akar pokok Skullcap
Kesan antioksidan yang tinggi
Melembapkan kulit
Melindungi kulit dari kerosakan akibat sinaran UV
Membantu meredakan kulit yang sensitif

🍄Ekstrak buah Delima
Melawan penuaan dan sebagai anti kedut



  ✔ Order Sekarang 019-8432100

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

VITAMIN C.. AWASSSS???

AWAS VITAMIN C!!

Vitamin C ataupun dikenali sebagai ascorbic acid merupakan vitamin yang larut dalam air.

Tahukah anda bahawa badan manusia tidak boleh menghasilkan sendiri vitaminC ini daripada tubuh badan tidak seperti kebanyakan haiwan yang mana dapat menghasilkan sendiri vitaminC dalam hati mereka.

Oleh yang demikian manusia perlu mengambil vitaminC ini dalam pemakanan seharian bagi membantu melancarkan fungsi-fungsi tubuh badan.

VitaminC ini boleh didapati daripada buah-buahan yang mempunyai kandungan antioxidant. Yang sangat membantu bagi mencegah penyakit.

Selain itu, vitaminC juga boleh diambil dalam ubat-ubatan. Adalah dinasihatkan bahawa pengambilan vitaminC secara berlebihan atau overdose boleh menyebabkan toxic di badan. Ini adalah kerana,  tubuh badan manusia hanya dapat menyimpan vitaminC secara minima. Selebihnya akan dikeluarkan daripada tubuh badan.

Selamatkah pengambilan Vitamin C secara suntikan?

Tidak boleh dinafikan pengambilan secara suntikan adalah sangat berkesan dan pantas. Ia kerana, ubat dimasukan ke tubuh badan melalui suntikan adalah secara langsung kepada salur darah dan sel dan serta kepada buah pinggang.

Bagaimana pula pengambilan vitaminC sebagai serum? Adakah menjejaskan dan memberi kesan kepada buah pinggang?

VitaminC diaplikasikan secara luaran di kulit dan wajah akan menjalankan tugasnya terlebih dahulu di kulit atau kawasan-kawasan yang rosak atau luka. VitaminC ini akan disaring atau ditapis oleh kulit. Kulit manusia mempunyai beberapa lapisan untuk sampai ke dalaman badan. Oleh sebab itu,  pengguna seharusnya patuhi segala cara penggunaan sesuatu produk bagi mengelakan sebarang masalah. Ini kerana sesuatu produk itu telah dipantau dan diakreditasi oleh pertubuhan tertentu sebelum disahkan selamat untuk digunakan.

Sekadar perkongsian bersama.

#vcsakl
#vcserumannona
#takperlusuntik
#10xvitaminc
#halaldanselamat
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

VITAMIN C.. AWASSSS??? 😱



Vitamin C ataupun dikenali sebagai ascorbic acid merupakan vitamin yang larut dalam air.

Tahukah anda bahawa badan manusia tidak boleh menghasilkan sendiri vitamin C  ini daripada tubuh badan tidak seperti kebanyakan haiwan yang mana dapat menghasilkan sendiri Vitamin C dalam hati mereka.

Oleh yang demikian manusia perlu mengambil vitamin C  ini dalam pemakanan seharian bagi membantu melancarkan fungsi-fungsi tubuh badan.

Vitamin C  ini boleh didapati daripada buah-buahan yang mempunyai kandungan antioxidant. Yang sangat membantu bagi mencegah penyakit.

Selain itu, Vitamin C  juga boleh diambil dalam ubat-ubatan. Adalah dinasihatkan bahawa pengambilan vitaminC secara berlebihan atau overdose boleh menyebabkan toxic di badan. Ini adalah kerana,  tubuh badan manusia hanya dapat menyimpan vitamin C  secara minima. Selebihnya akan dikeluarkan daripada tubuh badan.

Selamatkah pengambilan vitamin C secara suntikan?

Tidak boleh dinafikan pengambilan secara suntikan adalah sangat berkesan dan pantas. Ia kerana, ubat dimasukan ke tubuh badan melalui suntikan adalah secara langsung kepada salur darah dan sel dan serta kepada buah pinggang.

Bagaimana pula pengambilan Vitamin C sebagai serum? Adakah menjejaskan dan memberi kesan kepada buah pinggang?

Vitamin C  diaplikasikan secara luaran di kulit dan wajah akan menjalankan tugasnya terlebih dahulu di kulit atau kawasan-kawasan yang rosak atau luka. Vitamin C  ini akan disaring atau ditapis oleh kulit. Kulit manusia mempunyai beberapa lapisan untuk sampai ke dalaman badan. Oleh sebab itu,  pengguna seharusnya patuhi segala cara penggunaan sesuatu produk bagi mengelakan sebarang masalah. Ini kerana sesuatu produk itu telah dipantau dan diakreditasi oleh pertubuhan tertentu sebelum disahkan selamat untuk digunakan.

Sekadar perkongsian bersama.

#vcsakl
#vcserumannona
#takperlusuntik
#10xvitaminc
#halaldanselamat
017 - 6224775 


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Intanurulfateha.Com