Saturday, 16 December 2017

8 Tips Super Elak Muka Berjerawat

Selalunya oily skin memang tak lari dari masalah jerawat.
.
Jom semak list dibawah:
1) Elakkan produk/mekap yang mengandungi alkohol.
Jika ada di dalam koleksi cikpuan sekarang, sila letakkan dengan sopan didalam tong sampah. Alkohol boleh sebabkan kulit wajah ‘breakout’ dan kemerahan. Lagi teruk kalau rasa pedih-pedih. Tolong jangan guna okay.
2) Suka bermekap? Okay jangan bermekap solid dan tebal.
Waxes, ataupun bahan-bahan seperti polyethylene ataupun ethylhexyl palmitate memang membantu untuk kekalkan mekap supaya tahan lebih lama, namun tidak sesuai untuk yang jenis masalah acne-prone ataupun breakout-prone.
3) Remove mekap sebelum tidur.
Penat macam mana pun, tolong tanggalkan mekap cikpuan. Tidur bersama mekap boleh menyebabkan liang pori tersumbat. Kalau cikpuan yang jenis kulit sensitif, dikhuatiri kulit akan menjadi kemerahan. #PernahCubaTeknikDoubleCleansing ??
4) Tak perlu ‘over’ mencuci muka.
Cukuplah dengan 2 kali sehari. Kaedah yang dicadangkan pagi dan malam. Gunakan pembersih lembut dan larut air seperti #VitaminCGentleCleanser
5) Gunakan ‘mild’ skrub.
Kulit yang berjerawat tegar jangan terlalu kasar biji-biji skrubnya. Bimbang nanti akan terluka kulit wajah. Gunakan skrub yang gentle dan mild contohnya St.Ives Green Tea Scrub (Oil-free Salicylic Acne Medication). Harga RM16.90.
6) Gunakan produk penjagaan rambut yang lebih ringan.
Ringan ni maksudnya bukan lah dari segi gram dan isi padu. Maksudnya bahan yang lebih ringan. Wax, mousse dan spray rambut boleh sebabkan liang pori tersumbat dan menjadi jerawat. Dan jangan lupa yea, kulit rambut dan kulit wajah berkait rapat tau. Jika cikpuan perasan, kulit muka berminyak pada masa yang sama juga turut mengalami masalah kulit kepala berminyak, kelemumur dan keguguran rambut.
7) Lindungi kulit dari sinaran UV.
Kulit yang berjerawat akan melemahkan struktur kulit. Gunakan krim sunblock yang berasaskan air dan bebas minyak seperti Vitamin C Moisturising Cream. #VCMC. Tekstur vcmc agak pekat kerana ia memberikan full hidration kepada kulit.
.
.
#KomboBasicBeauty #VCSannona #vcmcannona #vcgcannona


Jom follow tips - tips yang menarik di SINI  atau boleh juga disini

= terima kasih =

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Silicone Vibration Cleansing Instrument (SVCI)

Pernah cuba tak ?
SVCI ni sangat best sebab selepas cuci muka rasa licin je tau! Yang lagi best beauty tool ni ada fungsi massage muka, malam2 sebelum tido, selepas sapu serum on je kat muka. Lagi best jika buat kat dahi, rasa hilang stress..rasa nak massage kulit kepala je ..😃
.
.
Yang lagi best baru caj sekali, pakai dah seminggu, tak perlu caj lagi. Senang cakap, cuba dulu, baru tau.
Untung tau beli sekarang sebab ada diskaun 20%.
.
Ok, jom kita intai skit apa manfaat Cleansing Instrument ini.👇
🔥Membantu pembersihan dan urutan muka yang lebih bersih dan lembut.
🔥Sangat menjimatkan masa tetapi pada masa yang sama membuang kotoran di wajah dengan lebih lembut tetapi berkesan.
🔥Mengurangkan saiz liang pori
🔥Menghaluskan garis-garis penuaan.
🔥Menanggalkan sel-sel kulit mati dengan baik
🔥"Built-in device" jadi tak perlu nak tukar-tukar berus silikon tersebut.
🔥Menggabungkan 4 fungsi dalam 1 alat, iaitu:
(+) Pembersihan muka
(+) Menanggalkan blackheads
(+) Urutan wajah
(+) Menanggalkan sel-sel kulit mati

Nak cuba? Harga Asal RM149. Sis Eina nak bagi diskaun 20% 😱. Promosi sehingga penghujung Disember ni ye. Lepas ni harga kembali asal iaitu RM149.
Lekas wasap sis Eina www.wasap.my/60198432100 atau klik SINI




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Intanurulfateha.Com